محل تبلیغات شما

 (( مراسم سنتی تعزیه خوانی در فدیشه ))

 
"شبیه خوانی " در روستای "فدیشه" با قدمت 200 ساله از توابع بخش میان جلگه شهرستان نیشابور، اوج هنر آیینی هنرمندان محلی است که در ایام سوگواری اهل بیت(ع) از اول تا دهم محرم چشمان بسیاری از عاشقان امام حسین(ع) را بارانی می‌کند.هیئت‌های سوگوار و سیاه پوش درغم شهادت مظلومانه مولای عشق امام حسین (ع) از نخستین ساعت‌های برآمدن آفتاب در روز عاشورا، با زنجیرزنی و ی به عزاداری می‌پردازند.
همه خانه‌های این روستا که بر سر در آن‌ها پرچم سیاه برافراشته شده ،سرای سوگواری سالار دشت نینواست و قدم مهمان‌های امام حسین (ع) بر دیدگان این اهالی پذیرفته می‌شود و در دلشان جای می‌یابد.
تعزیه خوانی در این روستا از نمایش‌های آیینی منحصر به فرد در استان خراسان رضوی به شمار می‌رود که در روز عاشورا اهالی بیش از 20 روستا برای برپایی مراسم عزاداری به "فدیشه" می‌آیند.  این جمعیت حدود 20 هزار نفری تا غروب عاشورا مهمان اهالی فدیشه هستند.مراسم صبح عاشورا با سنت تاریخی "علم گردانی" و با حضور هیئت‌های عزاداری در این روستا آغاز می‌شود.اهالی روستا ها"علم ها" را که نمادی از "سرو" به نشانه آزادگی سالار شهیدان می‌دانند از تکایا و هیئت‌ها بیرون می‌آورند و بر روی دستان خود حمل می‌کنند.
مراسم آیینی "علم گردانی" در روستاهای "فدیشه"، "اسحاق آباد"، "عبدا. آباد" و دیگر روستاهای نیشابور به شماره 634 در فهرست میراث فرهنگی کشور به ثبت رسیده است.
مرکز مهم شبیه خوانی
یکی از تعزیه خوانان درباره مراسم شبیه خوانی در این روستا می‌گوید: مراسم تعزیه در روستای "فدیشه" که اکنون به یکی از مراکز مهم شبیه خوانی تبدیل شده است از اول محرم تا روز عاشورا اجرا می‌شود. به صورتی که هر روز عصرها یک مجلس شبیه خوانی اجرا و تا روز عاشورا ادامه پیدا می‌کند."حسن عبدی" افزود: روز عاشورا نیز حوادث اندوهگین واقعه کربلا بازسازی می‌شود. این هنرمند آیینی تاکید می‌کند: رابطه نزدیکی در شبیه خوانی بین تعزیه و دستگاه‌های موسیقی ایرانی وجود دارد. به طوری که در تعزیه حضرت عباس(ع) از دستگاه "چهارگاه" و در تعزیه  سکینه(س) از گوشه "دشتستانی" و. استفاده می‌شود. ساز اصلی استفاده شده در تعزیه "نی" است .
حضور 40 هیئت
معاون مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان این که تعزیه خوانی در فدیشه قدمتی 200 ساله دارد، می‌گوید: بنا به تصویب شورای ت گذاری ثبت کشور، آیین مذهبی "علم گردانی" در روستاهای شهرستان نیشابور ثبت ملی کشور شده است. "محمد رکنی" می‌افزاید: "علم گردانی" به عنوان آیینی سنتی ،مذهبی و یکی از نمادهای فرهنگ سوگواری است که هر سال توسط عزاداران و ارادتمندان به امام سوم شیعیان حسین بن علی (ع) در روستاهای نیشابور و به طور خاص با حضور حدود 40 هیئت مذهبی در "فدیشه" برگزار می‌شود.وی خاطر نشان می‌کند:"حلیم پزان" نیز از دیگر مراسم آیینی مردم این منطقه ست.
قدمت 200 ساله
این روستا در 32 کیلومتری غرب شهر عشق آباد» مرکز بخش میان جلگه واقع است. فدیشه در 45 کیلومتری جنوب غربی شهر نیشابور واقع شده است. از شمال فدیشه هم رودخانه فصلی "کال شور" می‌گذرد. مرقد امام زاده عبدا. (ع) از پسران امام زین العابدین (ع) در یک کیلومتری غرب روستا و در مسیر جاده حسین آباد واقع شده است. فدیشه که مردمان بسیار معتقد و مومن و انقلابی دارد در بین روستاهای اطراف منطقه از اهمیت مذهبی خاصی برخوردار است. تعزیه خوانی 200 ساله عاشورای "فدیشه" شاهدی از فرهنگ دینی این روستا است که سالانه با مشارکت روستاییان برگزار می‌شود.

شهادت حضزت الزهرا (س) *صوت فاطمیه 98

نماهنگ کوتاه از مراسم عاشورای فدیشه نیشابور

استقبال از مراسم عاشورای فدیشه

فدیشه ,خوانی ,تعزیه ,روستا ,ع ,مراسم ,خوانی در ,تعزیه خوانی ,شبیه خوانی ,این روستا ,شده است ,سنتی تعزیه خوانی

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Marin's collection marriapugla پایگاه خبری تحلیلی فیروز پرس ساعت ورزشی سونتو SUUNTO - خرید از www.SportWatch.ir disclenxpholan sijuggbigca Jason's page آسمونی وبلاگ گروه انیگما روزانه های یک مرد متاهل